Edities

NL #2: Kwaliteit door identiteit (maart 2018)

Weten wie je bent en waar je vandaan komt, dat geeft richting bij het nadenken over de toekomst. Dat geldt ook voor steden en regio’s. Of het nu gaat om de bouwopgave, de inpassing van de energietransitie, of het opstellen van een omgevingsvisie: het DNA van een stad of regio is het kapitaal voor de toekomst.

In dit nummer verkennen we samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed hoe inzicht in de identiteit van een plek kan bijdragen aan het realiseren van ruimtelijke kwaliteit. Met onder meer: een goed gesprek over de toekomst van het buitengebied, een reportage over hoe Parkstad Limburg een IBA inzet om te werken aan regionale ontwikkeling, en Adriaan Geuze over de waarde van ons landschap en de Nederlandse planningstraditie.

Lees dit nummer op ISSUU

NL #1: De kracht van de middelgrote stad (juni 2017)

In deze eerste editie staat de middelgrote stad centraal. Deze steden zijn tegelijkertijd zowel de stille kracht van ons land als de potentiële probleemkinderen. Ze verdienen meer aandacht en een ontwikkelperspectief. In het blad lees je onder andere interviews met Oedzge Atzema en Geert Teisman, en verkennen Joks Janssen, Desiree Uitzetter en Tom de Laat het perspectief van de middelgrote stad.

Lees dit nummer op ISSUU