Hyperloop: Van Amsterdam naar Parijs in 30 minuten

21 januari 2016  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

De hyperloop is een concept bedacht door de oprichter van Tesla en pionier Elon Musk. Capsules reizen in een vacuüm getrokken buis razendsnel van de ene naar de andere plek; ‘buizenpost’ voor mensen.

Om de ontwikkeling van het concept te versnellen schreef Musk een wedstrijd uit voor het ontwerp van de eerste prototypes van de capsules van de hyperloop. Deze worden getest op een test-circuit in de woestijn van Nevada. De bouw daarvan is momenteel daarvan in voorbereiding.

Een kleine twee maanden geleden werd bekend dat een team van de TU Delft is doorgedrongen tot de volgende ronde van de Hyperloop-wedstrijd. Morgenavond, 22 januari om 19.30u presenteren zij in het auditorium van de TU Delft hun ontwerp aan het grote publiek.

Kan je daar niet bij zijn? Grote kans dat je tijdens de Expeditie Mobiliteit van de toekomst, die RUIMTEVOLK op 3 februari in Arnhem organiseert, alsnog een glimp van het ontwerp kunt opvangen. Aanjager achter het team van de TU Delft, Martin Schuurman, zal in ieder geval deelnemen aan het tafelgesprek van de Expeditie.

Beeld: Hyperlooptech

HyperloopOok interessant:

Sociaaleconomisch beleid: wat kunnen provincies en gemeenten doen?

Maarten Allers

Schipperen tussen grote opgaven en lokale oplossingen

Jeroen Niemans

Een grootse traditie van maatwerk

Kris Oosting