Het ecosysteem in kaart

26 februari 2015  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Ecologie kent veel zachte factoren die moeilijk te zichtbaar te maken zijn, maar harde data zorgen voor een nieuwe blik op ons leven op aarde. Kaartmaker Esri heeft voor The American Association of Geographers de Global Ecological Land Unit kaart gemaakt. Ecologie bekijkt aan de hand van factoren als lithologie(stenen en aarde), klimaat, topografie en landbedekking gedetailleerd naar het ecosysteem van de aarde.

It’s a huge confidence boost to the scientists that we are on the right track to understanding things in a comparable way,” zegt Charlie Frye, Esri’s hoofd carthograaf.

Deze kaarten zullen er voor zorgen dat we de economische waarde van een ecosysteem beter in kunnen schatten. Deze nieuwe kennis zal met name ingezet worden voor het onderzoek naar klimaatverandering. De kaart zet een basis voor de locatie van globale ecosystemen zodat onderzoekers kunnen kijken hoe deze veranderen dankzij klimaatverandering.

Lees hier het hele artikel op Wired.

Foto: Interactieve kaart ESRI voor American Association of Geographers (Wired / CC BY-SA 2.0)

EcologieKaartOok interessant:

Nieuw perspectief voor Parkstad

Anne Seghers en Kris Oosting

Gevangen in de digitale laag

Gerald Hopster

Maak bedrijventerreinen klaar voor de (circulaire) toekomst

Cees-Jan Pen