Berlijnse street artists in actie tegen gentrification

14 januari 2015  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Twee iconische werken in Berlijn zijn door street artists overgeschilderd als een wake-up call aan de stad en haar bewoners. Een waarschuwing dat het noodzakelijk is betaalbare en levendige creatieve gebieden in de stad te behouden. Anders wordt Berlijn een stad voor zombies, een museumstad waar de ‘art scene’ niet meer is dan een laagje vernis. De grafitti-kunstenaars vernietigen liever hun werk dan dat ze hun werk laten bijdragen aan verdere gentrification.

Lees meer

BerlijnGentrificationOok interessant:

Grenzen verleggen in Oosterwold

Judith Lekkerkerker

De ontluikende kracht van middelgroot

Anne Seghers

De ambitieuze wijk van morgen

Chris ten Dam, Gerjan Streng, Maarten Hajer, Peter Pelzer en Thijs van Spaandonk