Landelijk gebied kind van de rekening van twee vrijhandelsverdragen?

06 januari 2015  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Het landelijk gebied lijkt het kind van de rekening te worden van de twee vrijhandelsverdragen tussen Europa, de Verenigde Staten en Canada. Regels op het gebied van milieu, dierenwelzijn en energiewinning worden gelijk getrokken, en internationale bedrijven kunnen Nederlandse overheden voor miljoenen of miljarden aanklagen als die hun beleid veranderen, bijvoorbeeld onder druk van een ongeruste bevolking. Martin Woestenburg onderzocht wat Nederlandse provincies en gemeenten straks eigenlijk nog te zeggen hebben over hun landelijk gebied.

Landelijk gebiedVrijhandelsverdragOok interessant:

Nieuw perspectief voor Parkstad

Anne Seghers en Kris Oosting

De ambitieuze wijk van morgen

Chris ten Dam, Gerjan Streng, Maarten Hajer, Peter Pelzer en Thijs van Spaandonk

Het platteland verandert sneller dan de stad

Anne Seghers