New York experimenteert met eerste 'quantified community'

31 oktober 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

In New York wordt geëxperimenteerd met een slimme wijk, Hudson Yard. Maar ze gaan daarbij verder dan het verzamelen en interpreteren van data om de wijk technisch zo efficiënt mogelijk te maken. Ze verzamelen ook data om te bestuderen en te begrijpen hoe ontwerp gezondheid en sociale interactie beïnvloeden én hoe op hun beurt data het gedrag van bewoners beïnvloeden. Een slimme wijk waarbij big data wordt ingezet om steden gezonder, veerkrachtiger en rechtvaardiger te maken.

“I see this as an incredible opportunity to make information more accessible and transparent to people, which will then give them the ability to make better decisions about what kinds of cities they want to live in.” Aldus Constatine Kontokosta, van het Center for Urban Science and Progress (CUSP) van de New York University.

Lees verder

Agenda StadBig DataCirculaire stadNew YorkOok interessant:

De verborgen verhalen van Rotterdam

Teun van den Ende

Publieke welvaart

Simon Franke en Wouter Veldhuis

Werken aan de productieve stad

Kris Oosting