Maarten Hajer hoofdcurator Internationale Architectuur Biënnale 2016

02 september 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

De Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) heeft Maarten Hajer benoemd tot hoofdcurator van IABR–2016–. De zevende editie van de Architectuur Biennale heeft als thema “The Next Economy” en opent in mei 2016. Maarten Hajer is hoogleraar Bestuur & Beleid aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving.

Hajer over zijn benoeming: “We hebben nieuwe ideeën en nieuwe visies nodig, een mondiaal netwerk voor stedenbouw. Ik zie ernaar vooruit om als curator van IABR–2016– de beste wetenschappers, ontwerpers en kunstenaars samen te brengen met politici, burgers en ondernemers om samen na te denken over waar we staan en waar we naar toe willen; over welke alternatieve stedelijke toekomstscenario’s we ons kunnen voorstellen. Steden en burgers hebben immers iets te kiezen. En een platform als de IABR is van vitaal belang omdat het een veilige ruimte is, een arena waar iedereen vrij is om te denken, te verbeelden, te discussiëren en het wel of niet met elkaar eens te zijn over welke stedelijke toekomst we willen.”

iabrMaarten HajerOok interessant:

Nieuw Zicht op Leiden

Daphne Koenders

Het platteland verandert sneller dan de stad

Anne Seghers

Gevangen in de digitale laag

Gerald Hopster