'Nederlandse stadsbewoners moeten nog stedelingen worden'

01 september 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Berlijn is nog steeds een grote inspiratiebron voor veel Nederlandse planologen, ontwerpers en stadsmakers. Volgens Jos Gadet (hoofdplanoloog van de gemeente Amsterdam) kunnen niet alleen de professionals, maar ook de Nederlandse stadsbewoners zelf nog steeds heel veel leren van die stad. “De Nederlandse stadsbewoners mekkeren over ieder kind dat wat te hard schreeuwt, of de toerist die verdwaald en aarzelend op zijn fiets zit. Nederlandse stadsbewoners moeten nog stedelingen worden. Stedeling worden gaat soms van au, maar dan heb je ook wat. Berlijn kan daarover als geen ander meepraten.”

Lees zijn blog in ROmagazine – Berlijn bewijst dat de theorie van rust versus drukte klopt!

BerlijnOok interessant:

Een fundament voor het verhaal van morgen

Jeroen Niemans

Grenzen verleggen in Oosterwold

Judith Lekkerkerker

Sociaaleconomisch beleid: wat kunnen provincies en gemeenten doen?

Maarten Allers