Poverty in U.S. suburbs is growing

30 augustus 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

While severely concentrated poverty remains a mostly urban phenomenon, the number of poor residents living in high-poverty neighborhoods in the suburbs now rivals the poor population of high-poverty neighborhoods in the cities. That’s a shift that was already underway before the Great Recession. But the full picture on the other side of the 2000s is plain: The shift to concentrated suburban poverty is deepening, and suburban neighborhoods with a severe concentration of poverty are on the rise.

Article: The Great Recession Cemented Suburban Poverty

suburbsOok interessant:

Springplank voor een betere stad

Anne Seghers

Maak bedrijventerreinen klaar voor de (circulaire) toekomst

Cees-Jan Pen

Sociaaleconomisch beleid: wat kunnen provincies en gemeenten doen?

Maarten Allers