Chinezen lijken weinig te hebben geleerd van westerse planningsfouten

20 augustus 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

In The Guardian verscheen vandaag een interessant artikel over de stedelijke ontwikkeling in China, die in vele opzichten lijkt geïnspireerd door het failliete Amerikaanse (suburbane en auto-afhankelijke) planningsmodel. De planners en bestuurders in China lijken tot nu toe weinig te hebben geleerd van de grote planningsfouten die daar zijn gemaakt. Met mogelijk catastrofale gevolgen voor milieu, leefbaarheid en waardeontwikkeling van vastgoed.

Dit voorjaar presenteerde de overheid echter een nieuw nationaal plan voor de stedelijke ontwikkeling, waarin een fundamentele koerswijziging wordt aangekondigd. Gaat de sterke top-down planningstraditie ervoor zorgen dat de Chinezen ook echt het roer om kunnen gooien?

Lees het artikel: Why haven’t China’s cities learned from America’s mistakes?

chinaOok interessant:

Terloopse contacten voor een veerkrachtige stad

Flip Krabbendam en Henriëtta Joosten

De ambitieuze wijk van morgen

Chris ten Dam, Gerjan Streng, Maarten Hajer, Peter Pelzer en Thijs van Spaandonk

'NL Magazine gaat voor de sprong voorwaarts'

Redactie NL Magazine