Van creatieve klasse naar creatieve connecties

24 juni 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Ons wereldbeeld is veranderd. In de afgelopen decennia is de stad het centrum van ons denken geworden. Binnen dit uitgangspunt vindt echter een nieuwe verschuiving plaats: van individualiteit naar verbondenheid. We gaan volgens Donica Buisman van het idee van een creatieve klasse naar een werkelijkheid van creatieve connecties. Creatieven zijn daarom volgens haar meer en meer de stuwende kracht achter stedelijke innovaties. Zij nemen connectiviteit tussen plekken, mensen en ideeën als uitgangspunt.

ConnectiviteitOok interessant:

Springplank voor een betere stad

Anne Seghers

Column: Tegenstellingen - de blinde vlek van het ruimtelijk beleid

Hans Peter Benschop

'NL Magazine gaat voor de sprong voorwaarts'

Redactie NL Magazine