“People went to suburbia for the American dream, and it became a nightmare”

14 mei 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

In steeds meer Amerikaanse suburbs zijn de consequenties van de re-urbanisatie goed zichtbaar en voelbaar. Bijvoorbeeld in Cobb County, bij Atlanta (Georgia). Naast leegstand manifesteert ook armoede zich steeds duidelijker en op steeds grotere schaal. ‘Sprawled out in Atlanta’ is een indrukwekkend artikel (longread) met persoonlijke verhalen en maakt duidelijk waarom niet alleen de perspectieven van steden, maar ook suburbane gebieden aandacht verdienen.

AmerikaOok interessant:

De verborgen verhalen van Rotterdam

Teun van den Ende

Gevangen in de digitale laag

Gerald Hopster

Radicale maar realistische ideeën voor een nieuw platteland

Anne Seghers