“People went to suburbia for the American dream, and it became a nightmare”

14 mei 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

In steeds meer Amerikaanse suburbs zijn de consequenties van de re-urbanisatie goed zichtbaar en voelbaar. Bijvoorbeeld in Cobb County, bij Atlanta (Georgia). Naast leegstand manifesteert ook armoede zich steeds duidelijker en op steeds grotere schaal. ‘Sprawled out in Atlanta’ is een indrukwekkend artikel (longread) met persoonlijke verhalen en maakt duidelijk waarom niet alleen de perspectieven van steden, maar ook suburbane gebieden aandacht verdienen.

AmerikaOok interessant:

Werklandschappen als speeltuin van de toekomst

Ana Luisa Moura

De stad heeft altijd vernieuwing nodig

Anita Blom

Stel de energieopgave centraal in omgevingsbeleid

Jeroen Niemans