Walt Disney en het debat over de Ruimtelijke Ordening

13 mei 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Peter Pelzer (Universiteit Utrecht) en Niek Mouter (TU Delft) bestudeerden in hun essay voor de Plandag het debat in de Nederlandse ruimtelijk ordening door de blogs op RUIMTEVOLK vanuit het perspectief van de Walt Disney formule te analyseren. Ze komen tot de conclusie dat het ruimtelijk debat zich op interessante wijze op RUIMTEVOLK manifesteert, maar ook dat de rol en het geluid van de wetenschap node wordt gemist. Zij pleiten voor meer onderzoek en een grotere rol van de wetenschap in het ruimtelijk debat. We couldn’t agree more!

Lees het essay in het Plandag boek vanaf pagina 139

 

 
Ook interessant:

Terloopse contacten voor een veerkrachtige stad

Flip Krabbendam en Henriëtta Joosten

Maak bedrijventerreinen klaar voor de (circulaire) toekomst

Cees-Jan Pen

Ruimte voor de toekomst van werk

Freek Liebrand