Toekomst van de stad: Afscheid van gelijkheidsdenken

06 mei 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Nadat de storm rondom de Doe-democratie en de Participatiesamenleving net weer even was gaan liggen, gaf de Raad voor de Leefomgeving vorige week opnieuw voeding aan de zoektocht naar burgerkracht. In zijn nieuwste advies Toekomst van de Stad houdt de raad een pleidooi om het zelfoplossend vermogen in de samenleving beter te benutten. Volgens Gerben Helleman is het niet te hopen dat beleidsmakers en politici dit als een vrijbrief zien om zich volledig terug te trekken.

Lees verder

Toekomst van de StadOok interessant:

Column: Tegenstellingen - de blinde vlek van het ruimtelijk beleid

Hans Peter Benschop

Werken aan de productieve stad

Kris Oosting

De verborgen verhalen van Rotterdam

Teun van den Ende