Gentrificatie is het resultaat van de stad zien als verdienmodel

06 mei 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Dit artikel beschrijft de worsteling van Berlijn en Barcelona met het proces van gentrificatie, het proces dat welgestelde mensen zich in een buurt vestigen die voorheen bewoond werd door mensen met lagere inkomens. De processen lopen in elke stad anders, maar het lijkt erop dat gentrificatie met name het gevolg is van stadsbesturen en ontwikkelaars die de ontwikkeling van de stad vooral benaderen als verdienmodel. Toch lijken we te kunnen leren van de praktijk van Berlijn.

Lees verder

GentrificationOok interessant:

Verdichting vraagt om verrijkende participatie

Karin de Nijs, Marie Morel, Sandra Bos en Stan Majoor

Nieuw perspectief voor Parkstad

Anne Seghers en Kris Oosting

De verborgen verhalen van Rotterdam

Teun van den Ende