Over het IJ had al lang gefietst moeten worden

18 maart 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

De discussie in Amsterdam over een fietsers- en voetgangersbrug tussen het centrum van Amsterdam en stadsdeel Noord is sinds enkele maanden weer losgebarsten. Dit is vooral ingegeven door de ontwikkelingen aan de noordelijke oevers van het IJ: de komst van het filmmuseum EYE en andere culturele instellingen in de omgeving van de oude Shelltoren, de bouw van appartementen in Overhoeks, het succes van het NDSM-terrein en de transformatie van het bedrijventerrein de Overkant (het voormalige Storkterrein). De druk op de veerponten is hierdoor (gevaarlijk) groot geworden. De roep om een vaste verbinding neemt snel toe: een fietsbrug zal er vroeg of laat komen. Hoe eerder hoe beter volgens Roland Oude Ophuis.

Lees verder…

IJOok interessant:

Schipperen tussen grote opgaven en lokale oplossingen

Jeroen Niemans

Een fundament voor het verhaal van morgen

Jeroen Niemans

Werken aan de productieve stad

Kris Oosting