Het Oscar-gevoel: de beste films over de stad

04 maart 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

De Oscars zijn uitgereikt en hebben weer een hoop ranglijstjes veroorzaakt. De slechtste films, de beste films die nooit een Oscar wonnen, de slechtste films die ooit een Oscar wonnen, de meest illegaal-gekopieerde-films, de meest lyrische gladiator-films, de beste films over Jezus, de beste tijdreis films, de beste films met Liam Neeson, etc.. Dit jaar is er ook een leuke lijst voor liefhebbers van stedenbouw en stedelijke ontwikkeling, samengesteld door Christopher en Lisa Leinberger, een urban planning professor en zijn film-recensent-vrouw: The top 12 movies about urbanism. Wat is eigenlijk jouw beste film over de stad?
Ook interessant:

Maak bedrijventerreinen klaar voor de (circulaire) toekomst

Cees-Jan Pen

Publieke welvaart

Simon Franke en Wouter Veldhuis

Schipperen tussen grote opgaven en lokale oplossingen

Jeroen Niemans