De stad is serious business voor MIT

03 maart 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Voor het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology (MIT) is het duidelijk, de toekomst ligt in de stad. Ze hebben onlangs een Center for Advanced Urbanism opgezet en gaan samen met de TU Delft en Wageningen Universiteit een Topinstituut voor stedelijke ontwikkeling openen in Amsterdam (The Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions).

Nu hebben ze ook het nieuwste nummer van het eigen magazine helemaal toegewijd aan het thema The future is cities, met daarin een dwarsdoorsnede van het werk van onderzoekers aan MIT op het gebied van de toekomst van de stad. Een prikkelende en enthousiasmerende bloemlezing.
Ook interessant:

Grenzen verleggen in Oosterwold

Judith Lekkerkerker

Het publiek domein als grote gelijkmaker

Anne Seghers en Sjors de Vries

Werklandschappen als speeltuin van de toekomst

Ana Luisa Moura