We willen het maar niet geloven maar het einde van de suburbanisatie is echt in zicht

14 februari 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Planologen willen het maar niet geloven, gemeenten blijven bouwen, de VINEX-afspraken lijken onverminderd geldig. Maar het einde van de suburbanisatie is toch echt in zicht. Uit nieuwe data van jaarlijkse grondproductie in de VS op basis van satellietopnamen (USDA 2010 Natural Resources Inventory) blijkt zelfs dat de suburbanisatie al midden jaren negentig langzaam maar zeker tot stilstand is gekomen. Lees verder op Vrijstaat Amsterdam.

 

 

 

 
Ook interessant:

Grenzen verleggen in Oosterwold

Judith Lekkerkerker

Radicale maar realistische ideeën voor een nieuw platteland

Anne Seghers

Het platteland verandert sneller dan de stad

Anne Seghers