Waarom het mengen van bevolkingsgroepen niet altijd werkt

11 februari 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

In de wijkaanpak staat het streven naar een gedifferentieerde bevolkingssamenstelling niet zelden hoog op de beleidsagenda. Niet alleen in Nederland, maar ook in steden als Vancouver in Canada. De gedachte is dat het de buurten sterker maakt, met name omdat de lage inkomensgroepen er baat bij hebben. Maar het mengen van verschillende bevolkingsgroepen is niet altijd een garantie voor succes. Onderzoekers Martine August, Lisa Freeman en Nicholas Blomley plaatsen een kritische kanttekening bij de visie en aanpak van de stad Vancouver.

Mixed neighbourhoods not always a good idea
Ook interessant:

De ambitieuze wijk van morgen

Chris ten Dam, Gerjan Streng, Maarten Hajer, Peter Pelzer en Thijs van Spaandonk

Maak bedrijventerreinen klaar voor de (circulaire) toekomst

Cees-Jan Pen

Schipperen tussen grote opgaven en lokale oplossingen

Jeroen Niemans