Waarom het mengen van bevolkingsgroepen niet altijd werkt

11 februari 2014  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

In de wijkaanpak staat het streven naar een gedifferentieerde bevolkingssamenstelling niet zelden hoog op de beleidsagenda. Niet alleen in Nederland, maar ook in steden als Vancouver in Canada. De gedachte is dat het de buurten sterker maakt, met name omdat de lage inkomensgroepen er baat bij hebben. Maar het mengen van verschillende bevolkingsgroepen is niet altijd een garantie voor succes. Onderzoekers Martine August, Lisa Freeman en Nicholas Blomley plaatsen een kritische kanttekening bij de visie en aanpak van de stad Vancouver.

Mixed neighbourhoods not always a good idea
Ook interessant:

Radicale maar realistische ideeën voor een nieuw platteland

Anne Seghers

Het publiek domein als grote gelijkmaker

Anne Seghers en Sjors de Vries

Nieuw perspectief voor Parkstad

Anne Seghers en Kris Oosting