What planning canNOT do

29 december 2013  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Een leuke blog met een exercitie in omdenken. Met planologie en stedenbouw willen professionals maar al te graag vormgeven aan de samenleving en de oplossingen van problemen die ondervonden worden. In deze blog probeert Norman Wright ons denken over stedenbouw aan te scherpen door de vraag te stellen: wat kan stedenbouw niet doen? Een aantal van zijn standpunten: stedenbouw kan steden niet beter maken, stedenbouw kan de toekomst niet voorspellen, stedenbouw kan de stad niet samenbrengen, stedenbouw kan geen problemen oplossen. Lees en huiver!

(Overigens, in een volgend blog schrijft dezelfde auteur over wat stedenbouw in zijn ogen wel kan doen: http://www.planetizen.com/node/66515.)
Ook interessant:

De verborgen verhalen van Rotterdam

Teun van den Ende

Verdichting vraagt om verrijkende participatie

Karin de Nijs, Marie Morel, Sandra Bos en Stan Majoor

Het publiek domein als grote gelijkmaker

Anne Seghers en Sjors de Vries