Polen: land vol ongewenste monumenten

23 december 2013  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

In Polen is wederom de discussie opgelaaid over de vraag: Wat te doen met de architectonische werken uit het communistische tijdperk? Hoofdrolspeler in deze discussie is het groteske Paleis voor Cultuur en Wetenschap in Warschau, ooit aan de Poolse bevolking geschonken door de Sovjet Unie. Het is alleen niet dit megacomplex dat de discussie opnieuw heeft doen ontbranden, maar een klein bankgebouw. Want Polen staat vol met dit soort kleine hoogstandjes van communistische architectuur. Het land staat vol met ongewenste monumenten.
Ook interessant:

Ruimte voor de toekomst van werk

Freek Liebrand

Schipperen tussen grote opgaven en lokale oplossingen

Jeroen Niemans

Werken aan de productieve stad

Kris Oosting