Polen: land vol ongewenste monumenten

23 december 2013  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

In Polen is wederom de discussie opgelaaid over de vraag: Wat te doen met de architectonische werken uit het communistische tijdperk? Hoofdrolspeler in deze discussie is het groteske Paleis voor Cultuur en Wetenschap in Warschau, ooit aan de Poolse bevolking geschonken door de Sovjet Unie. Het is alleen niet dit megacomplex dat de discussie opnieuw heeft doen ontbranden, maar een klein bankgebouw. Want Polen staat vol met dit soort kleine hoogstandjes van communistische architectuur. Het land staat vol met ongewenste monumenten.
Ook interessant:

Het platteland verandert sneller dan de stad

Anne Seghers

Nieuw Zicht op Leiden

Daphne Koenders

Grenzen verleggen in Oosterwold

Judith Lekkerkerker