Schieblock: verlies nemen en winst pakken

19 december 2013  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Het Schieblock won gisteravond de Publieksprijs van de Rotterdam Architectuurprijs 2013. Het Schieblock als een ‘geweldig stedelijk project met Berlijnse allure’ en ‘omdat in deze tijden slopen lang niet altijd de oplossing is.’

Het Schieblock is voor velen in Rotterdam een begrip. Toch willen wethouder en ontwikkelaar een hele andere kant op met het bijzondere pand. Het houdt de gemoederen flink bezig. Hoe moet het nu verder? Gerben van Dijk pleit in Cobouw voor een strategie van verlies nemen en winst pakken.
Ook interessant:

De verborgen verhalen van Rotterdam

Teun van den Ende

Maak bedrijventerreinen klaar voor de (circulaire) toekomst

Cees-Jan Pen

Een fundament voor het verhaal van morgen

Jeroen Niemans