So, is planning everything?

12 november 2013  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Het werkveld en oriëntatie van de planoloog en stedenbouwer is erg breed. Dat roept altijd de vraag op wat stedelijke en regionale planning nu precies inhoudt. Tom Sanchez (Hoogleraar Urban Affairs and Planning aan de Universiteit van Virginia) heeft de onderzoeken, expertise en belangstelling van 851 faculteitsmedewerkers geanalyseerd om te definiëren wat (urban) planning is, wat het niet is en wat het zou kunnen zijn. “So, is planning everything? No, but close”.
Ook interessant:

Een grootse traditie van maatwerk

Kris Oosting

Werken aan de productieve stad

Kris Oosting

De ambitieuze wijk van morgen

Chris ten Dam, Gerjan Streng, Maarten Hajer, Peter Pelzer en Thijs van Spaandonk