Steden en babyboomers horen bij elkaar

01 november 2013  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

We worden ouder en blijven langer actief. Wat kan de ‘active third age’ (mensen tussen de 60 en 74) betekenen voor de stad en vice versa? The Royal Institute of British Architects (RIBA) heeft hier een interessante verkenning naar uitgevoerd en schetst een aantal beelden voor steden in 2030. Deze variëren van andere en flexibeler woonvormen tot een nieuw leven voor winkelstraten en stedelijke netwerken op het gebied van zorg en onderwijs. Lees het artikel op Treehugger.
Ook interessant:

De ambitieuze wijk van morgen

Chris ten Dam, Gerjan Streng, Maarten Hajer, Peter Pelzer en Thijs van Spaandonk

'NL Magazine gaat voor de sprong voorwaarts'

Redactie NL Magazine

Het platteland verandert sneller dan de stad

Anne Seghers