'Sit-able cities'. Misschien wel beter dan 'walkable cities'.

21 oktober 2013  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

In de internationale vakpers is er veel aandacht voor de ‘walkability’ van steden. Zo was er onlangs het bericht dat Amerikanen bereid zijn meer te betalen voor een huis bij een hogere ‘Walk Score’. Nu gaat de aandacht echter uit naar het belang van voldoende publieke plekken om samen te komen, te ontspannen en gesprekken te voeren: Sitable Cities. Iets waar Philip Krabbendam met zijn blog over terloopse contacten ook al voor pleitte.
Ook interessant:

Terloopse contacten voor een veerkrachtige stad

Flip Krabbendam en Henriëtta Joosten

Een fundament voor het verhaal van morgen

Jeroen Niemans

De verborgen verhalen van Rotterdam

Teun van den Ende