Wat gebeurt er als de computer de stad overneemt?

07 oktober 2013  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Smart-Cities-cover-197x300Wat gebeurt er als de computer de stad overneemt? Dat onderzoekt Anthony Townsend in zijn nieuwe boek Smart Cities. Hij geeft een reflectie op wie en welke krachten de stad hebben gevormd, van de grote industriële metropolen van de 19e eeuw tot nu.

Telkens zijn nieuwe technologieën ontwikkeld om de uitdagingen van steden te adresseren. Nu werkt een nieuwe generatie technologie-baronnen, ondernemers, burgemeesters en programmeurs aan onze steden. Smart Cities onderzoekt hun motivatie, ambities en tekortkomingen en biedt een nieuwe blik op het bouwen aan een samenleving: samen en met een muisklik.

Een interessant boek voor iedereen die geboeid wordt door de vraag wat technologie en digitale media betekenen voor de ontwikkeling van onze steden. Geïnteresseerd? Lees dan ook De stad als interface, van Martijn de Waal.
Ook interessant:

Een grootse traditie van maatwerk

Kris Oosting

NOVI: Een hoopvol perspectief?

Peter Paul Witsen

Verdichting vraagt om verrijkende participatie

Karin de Nijs, Marie Morel, Sandra Bos en Stan Majoor