TEDxCity2.0: inspiratie voor de stad van morgen

01 oktober 2013  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Onlangs vond de tweede TEDxCity2.0 plaats, één dag inspiratie voor de stad van morgen vanuit verschillende invalshoeken. De thema’s: redefining citizen, reinventing urban experience, reimagining the city en redrawing geographies. Met interessante bijdragen van onder andere Janette Sadik-Kahn (de daadkrachtige Transportation Commissioner van New York City) over verf als infrastructuur, en Chris Downey (blind geworden architect) over ontwerpen voor minder validen. De bijdrage van alle, ruim 20 sprekers, kunt u op de site terugkijken. Het programma vindt u hier.
Ook interessant:

Terloopse contacten voor een veerkrachtige stad

Flip Krabbendam en Henriëtta Joosten

Gevangen in de digitale laag

Gerald Hopster

Verdichting vraagt om verrijkende participatie

Karin de Nijs, Marie Morel, Sandra Bos en Stan Majoor