Hoe gemeenten zich laten inpakken door gehaaide bouwbedrijven

20 september 2013  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Opportunistische bouwbedrijven weten zich dankzij naïviteit van gemeenten voor te sorteren bij het realiseren van prestigieuze projecten zoals sportstadions (de nieuwe Kuip) of luchthaven (Twente), stelt Tsjalle van der Burg op MeJudice. Vergeten wordt dat in dit soort constructies de bedrijven altijd beter af zijn, ook bij faillissement.

Van der Burg in zijn interessante blog: “Dankzij het buitenspel zetten van de concurrentie profiteren de bedrijven van opdrachten met grote winstmarges. De burger kan de scherven opruimen als het prestigieuze project toch niet zo goed loopt als voorgespiegeld. Dit is ethisch en economisch onwenselijk, en mogelijk in strijd met de Europese regels voor eerlijke concurrentie.”
Ook interessant:

De ontluikende kracht van middelgroot

Anne Seghers

De verborgen verhalen van Rotterdam

Teun van den Ende

Een grootse traditie van maatwerk

Kris Oosting