De lessen van de dorpscoöperatie Nieuw Dordrecht

16 september 2013  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

In Nieuw Dordrecht maakten bewoners en Emmen Revisited samen een dorpsprogramma. Van hieruit ontstond de gedachte een ‘dorpscoöperatie’ op te zetten. Een bedrijf van het dorp dat op basis van zakelijke afspraken taken en bijbehorend budget(beheer) van de gemeente, de woningcorporatie, de welzijnsstichting of een landschapsbeheerder overneemt. De Wetenschapswinkel van Wageningen UR (University & Research centre) heeft het initiatief onder de loep genomen en komt tot een aantal conclusies en aanbevelingen.
Ook interessant:

De stad heeft altijd vernieuwing nodig

Anita Blom

'NL Magazine gaat voor de sprong voorwaarts'

Redactie NL Magazine

Het publiek domein als grote gelijkmaker

Anne Seghers en Sjors de Vries