Debat veranderende verhouding overheid en samenleving teveel in oneliners

29 augustus 2013  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Zeker, de verhouding tussen overheid en samenleving is aan het veranderen en het debat daarover is belangrijk. Maar hoogleraar governance and sustainability Roel in ’t Veld en adviseur Roeland Stolk (Berenschot) constateren ook dat de discussie met het gebruiken van grote termen als ‘burgerkracht’, ‘loslaten’ en ‘terugtreden’ vast dreigt te lopen.

Vruchtbaarder zou het zijn om het gesprek rondom andere thema’s te organiseren, zoals: omgang met variëteit, afwegingen ten aanzien van democratische dilemma’s, de tere balans tussen regels en ruimte en de bereidheid om te experimenteren.
Ook interessant:

Stel de energieopgave centraal in omgevingsbeleid

Jeroen Niemans

Terloopse contacten voor een veerkrachtige stad

Flip Krabbendam en Henriëtta Joosten

De stad heeft altijd vernieuwing nodig

Anita Blom