Schuytgraaf Arnhem: De Vinex Experience

18 mei 2010  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Sinds 2003 wordt er gebouwd aan Schuytgraaf, de Arnhemse Vinex-wijk met 25 verschillende buurten voor ruim 15.000 bewoners. Inmiddels is de wijk voor ongeveer de helft ontwikkeld. Daarom is het tijd voor een tussenevaluatie. Voldoet Schuytgraaf aan de verwachtingen van professionals en bewoners? Hoe heeft de wijk zich tot nu toe ontwikkeld? Wie wonen er? Hoe toekomstbestendig is Schuytgraaf en welke lessen kunnen we hieruit trekken? Architectuurcentrum CASA organiseert in samenwerking met RUIMTEVOLK op 18 juni een avondvullend programma.

Het programma start tussen 17.00 en 17.30 uur met een Vinex-safari per fiets om Schuytgraaf op verrassende wijze te verkennen. Een (her)ontdekkingstocht, waarin de ontwikkeling van deze even bijzondere als gemiddelde Vinex wijk in alle facetten voorbij komt. Vervolgens kunt u een en andere laten bezinken tijdens een heerlijke zomerbarbeque en paneldiscussie op het St. Elconplein (tijdelijk centrumplein aan de Minervasingel). Deze discussie staat onder leiding van Edwin Verdurmen (CASA) en Sjors de Vries (adviseur/procesmanager BSDV, RUIMTEVOLK) met Ruurd Gietema (partner bij Kees Christiaanse Architects and Planners), Klaas Salomons (directeur GEM Schuytgraaf), Nick de Boer (directeur Kondor Wessels Projecten) en Jeroen Mensink (auteur van de Vinex-atlas). Het programma zal uiterlijk om 22.00 uur zijn afgelopen.

artikel afbeelding

Locatie

Start vanaf het informatiecentrum Schuytgraaf aan de Metamorfosenallee 101 Arnhem (parkeergelegenheid ter plekke). Het treinstation Arnhem Zuid ligt hier vlakbij. Aan het eind van de avond is het slechts enkele minuten lopen naar auto of station.

Kosten

Deelname, inclusief maaltijd, bedraagt 25 euro. Indien u niet per fiets komt, kunt u deze via CASA huren. Fietsen zijn voor 5 euro extra te huur. Studenten, vrienden van CASA en leden van de CASA-sociëteit krijgen 5 euro korting.

Aanmelden

Let op: Voor deze activiteit dient u zich voor 14 juni aan te melden door een bericht te sturen naar [email protected]. Indien u een fiets wilt huren of dieetwensen heeft, wordt u verzocht dit aan te geven. Na aanmelding krijgt u bericht over de wijze van betaling.

VinexWoningmarktOok interessant:

Een fundament voor het verhaal van morgen

Jeroen Niemans

Een grootse traditie van maatwerk

Kris Oosting

De stad heeft altijd vernieuwing nodig

Anita Blom