Op zoek naar 'verziekte plekken'

01 december 2007  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

De VPRO start vanaf januari 2008 met het nieuwe programma Landroof. Landroof gaat over plekken in Nederland die “dreigen te worden verziekt of er slecht aan toe zijn”. Landroof verslaggeefster Victoria Koblenko neemt poolshoogte en kijkt hoe het zo ver heeft kunnen komen.

Via de interactieve website van Landroof kunnen Nederlanders zelf aangeven welk stuk land, om wat voor reden dan ook, verpest is of verpest wordt. De opzet van het initiatief doet sterk denken aan het welbekende en nog immer populaire programma “Man bijt hond” . Maar Landroof gaat verder. Landroof is een community waar actievoerders elkaar kunnen treffen. Daarnaast kan iedereen bij Landroof terecht voor juridisch advies als er in hun leefomgeving sprake is van ‘landroof’.

Wij zijn benieuwd of Landroof de kracht heeft om op een kritische wijze om te gaan met de NIMBY-gevoels onder de Nederlanders en niet verwordt tot slechts een nieuwe troef van de milieubeweging.

PlattelandVerrommelingVPROWebsiteWesterkwartierOok interessant:

Een ruimte van verschil

Hans Teerds

Springplank voor een betere stad

Anne Seghers

Een grootse traditie van maatwerk

Kris Oosting