Nostalgie op Rotterdam CS

19 november 2007  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Slopers – of de mensen die beslissen om een bouwwerk te slopen – lijken vaak zonder mededogen te werken. Terwijl voorbijgangers en andere critici verzuchten: “Wordt dat gesloopt, wat zonde!”, lijken zij totaal niet stil te staan bij dat soort overwegingen. Dat het – in elk geval soms – anders is, blijkt deze weken op Rotterdam CS. De oude hal wordt gesloopt – te klein, te weinig grandeur, weg ermee – en dat lijkt een meedogenloze beslissing. Dat de ‘slopers’ toch ook oog hadden voor de keerzijde, blijkt uit de letters op het dak. Mooi detail: het zijn dezelfde letters als waarmee ‘centraal station’ gevormd was. Bovendien krijgen deze letters een eervolle plaats in het nieuwe gebouw. Hoezo geen mededogen?

RotterdamStedenbouwTransportOok interessant:

Grenzen verleggen in Oosterwold

Judith Lekkerkerker

Een grootse traditie van maatwerk

Kris Oosting

De ambitieuze wijk van morgen

Chris ten Dam, Gerjan Streng, Maarten Hajer, Peter Pelzer en Thijs van Spaandonk