Nostalgie op Rotterdam CS

19 november 2007  /  RUIMTEVOLK

Dit artikel komt uit het RUIMTEVOLK archief (2007-2017)

Slopers – of de mensen die beslissen om een bouwwerk te slopen – lijken vaak zonder mededogen te werken. Terwijl voorbijgangers en andere critici verzuchten: “Wordt dat gesloopt, wat zonde!”, lijken zij totaal niet stil te staan bij dat soort overwegingen. Dat het – in elk geval soms – anders is, blijkt deze weken op Rotterdam CS. De oude hal wordt gesloopt – te klein, te weinig grandeur, weg ermee – en dat lijkt een meedogenloze beslissing. Dat de ‘slopers’ toch ook oog hadden voor de keerzijde, blijkt uit de letters op het dak. Mooi detail: het zijn dezelfde letters als waarmee ‘centraal station’ gevormd was. Bovendien krijgen deze letters een eervolle plaats in het nieuwe gebouw. Hoezo geen mededogen?

RotterdamStedenbouwTransportOok interessant:

De stad heeft altijd vernieuwing nodig

Anita Blom

De ontluikende kracht van middelgroot

Anne Seghers

Ruimte voor de toekomst van werk

Freek Liebrand